0011
0021
0031
0041

OM OSS

Året 1970 lades den första grundstenen till företaget Mini Ellada AB, då Konstantinos Kefalidis bestämde sig att den kalla norden behövde få ta del av den sunda och goda medelhavskosten. Han arbetade då som tapetserare på Swedform i Skillingaryd och kunde inte få tag på den föda han varit van vid sedan barnsben.

Sagt och gjort, han tog 2 månaders tjänsteledighet från sitt jobb, hyrde en lagerlokal och köpte en gammal televerks-Duett och styrde ner mot Medelhavet. När han väl nått sitt hemland Grekland fyllde han bilen och dessutom en järnvägsvagn från Saloniki till Skillingaryd med massor av spännande medelhavsvaror som han sålde på bara ett par dagar.

Det blev som så att han aldrig återkom till jobbet på Swedform utan fortsatte med 3 - 5 liknande resor per år, och så småningom byttes Duetten ut mot lastbilar. 12 år senare hade företaget vuxit ur Skillingaryd och alternativen var någon av de tre storstäderna. 1982 flyttade företaget verksamheten till Stockholm och där har Mini Ellada haft sin bas sedan dess.